“Door het huis met Lilian” opruim Challenge .

Ga naar de inhoud

“Door het huis met Lilian” opruim Challenge .

Thuis met Lilian
Gepubliceerd door Lilian in Opruimen · 7 december 2020
Tags: Challengde
Lees je deze blog op je mobiel? Draai hem een kwartslag. Turn Mobile

In oktober / november 2020 hield ik een opruim Challenge van 5 weken. Waarin we elke week een ruimte in huis aanpakten om het nog voor de feestdagen (meer) aan kant te hebben.
Zelf volgde ik, in het verleden,  ook wel eens een challenge, maar om het nu eens van de andere kant mee te maken vond ik minstens zo leuk. Op zondag 25 oktober 2020 ging de eerste mail eruit naar 14 enthousiaste dames. Maar een dag later kon ik mijn geluk niet op, want binnen 24 uur had de groep zich bijna verdubbeld tot 25 dames!!! Wauw!!   
In de mail schreef ik per week uit wat ze welke dag konden aanpakken en, afhankelijk van hun tempo en mogelijkheden, gaf ik elke week een extra opdracht. Maar ze kregen uiteraard volledig de vrijheid om het naar eigen inzicht aan te passen in hun leven. Dus stond er een grotere opdracht precies op een werkdag, dan kon je die ruilen voor een andere. Zo gaf ik ook de tip om de lijst uit te printen, zodat je die bij de hand kon houden en kon afvinken wat je reeds gedaan had.  Zo zijn we begonnen in de hal en geëindigd in de woonkamer.  
Het idee was om elke zondagmiddag live te gaan voor vragen in de besloten Facebookgroep, die ik speciaal voor deze challenge had aangemaakt. Maar na de eerste live bleek dat de uitleg zo helder was, dat iedereen gewoon lekker bezig was en geen vragen had. Door middel van een poll in de groep testte ik elke week opnieuw de behoefte voor een live, maar die bleek niet nodig. Hoe fijn is dat toch eigenlijk! Als starter is het natuurlijk heel fijn om te merken dat de tools die je geeft, werken.
Al voelde ik tijdens de start en eind live wel meer connectie met de deelneemsters, maar dat is natuurlijk vanuit mij ervaren.  
Als afsluiting ben ik wel live gegaan en kon iedereen zijn ervaringen delen en deed ik hun een mooi aanbod speciaal voor hen omdat ze de challenge hadden gevolgd bij “Thuis” met Lilian. Je merkte dat de challenge voor alle partijen aftasten was. Voor mij of het helder was en ze nog iets nodig hadden en voor hen wat ze durfden / wilden delen in de groep en of ze het konden bijhouden. Langzaam vonden we onze weg daarin. De laatste weken deed ik zelf meer actief mee en plaatste ik foto`s van bij ons thuis, wat ik die dag deed of had gedaan. Ook om te proeven of er behoefte was aan meer stimulans / aanmoediging vanuit de groep / mij. En dat bleek voor een aantal zeker het geval.
In zo`n grote groep merk je dat je te maken hebt met zoveel verschillende mensen en wensen . De ene heeft een druk leven door werk, een ander i.c.m. een gezin en weer een ander woont alleen of is al aardig opgeruimd, maar zoekt nog meer inspiratie en motivatie om verder te declutteren / op te ruimen.  Dit zag ik ook duidelijk terug in de feedback op de vragenlijst achteraf. Waar de ene het programma moeiteloos kon volgen, ervaarde de ander een strijd met de tijd en kreeg een gevoel van falen, omdat het niet helemaal gelukt was om alle opdrachtjes te voltooien. Maar wat ik vanaf het begin de deelneemsters heb uitgelegd en op het hart bleef drukken is dat: Hoe veel of weinig je ook mee kan doen, je hebt ALTIJD meer gedaan dan wanneer je niet mee had gedaan aan deze challenge. Kijk naar wat er WEL gelukt is en wees lief voor jezelf. Wees trots op je successen en probeer de spirit er in te houden, dan kom je er, ook al is het misschien een paar dagen of zelfs weken later. En dat is precies wat een aantal dames in de groep op de been hield die er meer moeite mee hadden om het elke dag bij te houden.
Deze challenge bood ik gratis aan. De investering van de deelneemsters was hun kostbare tijd en doorzettingsvermogen. Als tegenprestatie richting mij had ik ze gevraagd om “Thuis” met Lilian op Facebook & Instagram op de kaart te zetten door zoveel mogelijk te liken, reacties te plaatsen en te delen. Mede dankzij hun gehoor geven aan deze vraag zijn beide pagina`s gegroeid en heb ik er naast nieuwe volgers zelfs ook al nieuwe deelnemers aan overgehouden voor de 21 dagen challenge van januari 2021. Dus ik ben naast heel trots op wat alle dames hebben bereikt, ook heel dankbaar dat ze gehoor hebben gegeven aan die vraag, want ik hoop natuurlijk zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken en te helpen in hun weg om een fijn Thuis te creëren, juist in een tijd dat we ook nog eens meer thuis zitten. Want een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd. Uit die ontspanning houden we onze energie en weerstand hoog, iets dat nu heel belangrijk is.  
Voor ongeveer de helft van de groep was het zo leuk of fijn / stimulerend dat ze zich meteen aanmeldden voor de 21 dagen challenge die zondag 10 januari 2021 van start ging! Dit zal misschien de laatste challenge zijn die ik gratis aanbood, omdat ik ook terug kreeg dat ik hier best een kleine vergoeding voor mag gaan vragen. Al met al was het voor zowel mij als de deelneemsters een mooie ervaring. Soms kwamen we ons zelf tegen en soms werden we verrast door wat er toch allemaal bereikt werd. Er zijn deelneemsters die nu het afgelopen is mij nog up to date houden met de stappen die ze nog steeds aan het zetten zijn, hoe tof is dat!
Hieronder enkele reacties van de deelneemsters tijdens de challenge. Er is zelfs een heuse referentie van een van de deelneemsters over deze challenge. Hier kan je die lezen. Wellicht denk je na het lezen van deze blog, “dat lijkt mij ook wel wat!”. Klik dan op de linkjes naar Facebook of Instagram, ga me daar volgen dan mis je de aankondiging met uitleg zeker niet!

Reactie Challenge JanuariReactie Challenge JanuariReactie Challenge Januari
Reactie Challenge JanuariReactie Challenge JanuariReactie Challenge Januari
Terug naar de inhoud