Over mij - Thuis met Lilian

Ga naar de inhoud
Lilian
Over mij

Mijn naam is Lilian de Quartel.

Ik woon in Bergschenhoek met mijn man, dochter (16), 2 zonen (13 & 3) en een kat.

In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig, werk ik in onze tuin of doe yoga. Verder geniet ik erg van lekker biologisch eten, wandelen in het bos en de bergen, maar zit ook graag met een kop thee en een dekentje op de bank in een goed boek of inspirerend Netflix programma. Ook trek ik geregeld een kaartje voor mijzelf of vriendinnen uit een van mijn spirituele kaarten decks.

Ik ben een echte huismus en vind het dan ook heerlijk om in huis te rommelen. En daar hoort opruimen en herorganiseren natuurlijk ook bij. En anderen daarbij willen helpen (ik kom uit een zorg beroep) is dan ook een mooie combinatie.
Als klein meisje hield ik, na 1 maand consequente aanpak en volgens een bepaald systeem / volgorde, mijn kamer keurig bij en lagen mijn kleren zelfs op kleur.
Ook later op mijn werk zat ik in bijna elke organisatie. Van ouderavond tot herfstmarkt en van oudergesprekken tot vergaderingen. Ook het op orde houden & herorganiseren van de groep(en) waar ik stond, pakte ik altijd vol enthousiasme aan. En zelfs op kantoor werd mijn hulp erg gewaardeerd.

Ruim twintig jaar heb ik in de antroposofische kinderopvang gewerkt. Maar na mijn tweede burn-out begreep ik de boodschap. Het was tijd voor iets nieuws!

In de tijd dat onze oudste twee nog heel jong waren en mijn man heel veel aan het werk, gebeurde het mij ook dat ik tijd te kort leek te hebben om naast mijn baan ook het huis op orde te krijgen en te houden. Dus ben ik ook zeker een ervaringsdeskundige op dat vlak, ik heb dat gevoel ook ervaren.

Mijn droom is een Tiny house ergens in of naast een bos of boomgaard. Zelfvoorzienend door zonnepanelen, regenwater opvangen en een moestuin. Een overzichtelijk leven op minimalistisch formaat, zodat er genoeg tijd over blijft voor de echt belangrijke dingen van het leven.

Tijdens mijn laatste burn-out had ik nog meer de behoefte aan rust, vertraging en ruimte maken voor iets nieuws.

In de lente van 2020 volgde ik de opleiding tot professional organizer, in verband met corona online, bij Ilona Visker. Ik behaalde mijn certificaat op 28 mei 2020.  Dat was de aftrap voor mijn nieuwe roeping / carrière!

Graag wil ik mij nog verder gaan specialiseren in hulp bij:
Burn-out / stress
Verhuizen
HSP (ADHD)
Gezinnen
Minimalisme
Huishouden / planning
Duurzaamheid

Mede omdat ik als ervaringsdeskundige op al die vlakken mij goed in de klant kan inleven, weet ik dat ik maatwerk kan bieden. Dat allemaal vanuit mijn holistische achtergrond en leefwijze bekeken.

Vanuit mijn opvoeding, opgroeien op de vrije school en werkzaam te zijn geweest vanuit de antroposofie, is werken vanuit een holistisch oogpunt niet zo vreemd. Mijn enthousiasme, nieuwsgierigheid naar alles wat groeit en bloeit, ruimdenkendheid, creativiteit, geduld, goed luisteren en eerlijkheid, maakt mij toegankelijk om mee te werken.

Ik ga de komende periode / jaren nog diverse workshops en trainingen volgen om mijn klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.
Terug naar de inhoud